preloader
Aanmelden als nieuwe patient bij Mondzorg Fitdent Zoetermeer. Klik Hier.

Sealen

Sealen: Effectieve Preventie van Gaatjes bij Mondzorg Fitdent Zoetermeer

Bij Mondzorg Fitdent Zoetermeer bieden we sealen als een preventieve tandheelkundige behandeling aan, speciaal ontworpen om gaatjes in tanden te voorkomen, vooral bij kinderen en tieners.

Wat is Sealen?

Sealen is een eenvoudige procedure waarbij een beschermend laagje (een sealant) op de kauwvlakken van de achterste tanden (kies) wordt aangebracht. Deze sealants vullen de groefjes en putjes in de tanden op, waardoor het risico op tandbederf wordt verminderd.

Waarom is Sealen Belangrijk?

  • Preventie van Gaatjes: Sealen helpt om voedselresten en bacteriën uit de groeven van de kiezen te houden, wat de kans op gaatjes vermindert.
  • Bescherming van Moeilijk Bereikbare Gebieden: De achterste tanden zijn vaak moeilijker schoon te houden, vooral voor kinderen. Sealen biedt extra bescherming op deze plekken.
  • Langdurige Bescherming: Eenmaal aangebracht, kan een sealant jarenlang bescherming bieden tegen tandbederf.

Het Sealen Proces bij Mondzorg Fitdent

  1. Reiniging: De tanden worden eerst grondig gereinigd.
  2. Voorbereiding: Het oppervlak van de tand wordt voorbereid om de sealant te ontvangen.
  3. Aanbrengen van de Sealant: De sealant wordt zorgvuldig aangebracht op de kauwvlakken van de tanden.
  4. Uitharding: De sealant wordt uitgehard met een speciale lichtbron, waardoor het snel hecht en hard wordt.

Voor Wie is Sealen Geschikt?

Sealen wordt voornamelijk aanbevolen voor kinderen en tieners, vooral kort nadat hun permanente kiezen zijn doorgekomen. Het kan ook nuttig zijn voor volwassenen die een verhoogd risico op gaatjes hebben.

Onze Benadering voor Angstige Patiënten

Bij Mondzorg Fitdent, een ‘Lieve Tandarts’-praktijk, nemen we extra tijd en zorg voor onze patiënten, vooral voor degenen die angstig kunnen zijn. Ons team streeft ernaar om elke behandeling zo comfortabel en stressvrij mogelijk te maken.

Waarom Kiezen voor Mondzorg Fitdent?

Ons team van deskundige tandartsen en mondhygiënisten is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige preventieve zorg in een vriendelijke en zorgzame omgeving. Wij geloven in het belang van vroegtijdige preventie om de mondgezondheid van onze patiënten te beschermen.

Maak Een Afspraak

Bent u geïnteresseerd in sealen voor uzelf of uw kind? Neem contact op met Mondzorg Fitdent Zoetermeer om een afspraak te maken of meer te weten te komen over onze diensten.

Tanden sealen - Mondzorg Fitdent Tandarts Zoetermeer
×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Chat met de tandarts