preloader
Aanmelden als nieuwe patient bij Mondzorg Fitdent Zoetermeer. Klik Hier.

Tarieven & Vergoedingen

Tarieven Tandarts Behandeling

In Nederland zijn de tarieven voor tandheelkundige behandelingen vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De tandartstarieven voor 2024 zijn bekend gemaakt door de Nederlandse Zorgautoriteit. U kunt de tandartstarieven die gelden vanaf 1 januari 2024 downloaden door op de onderstaande knop te klikken. De tandartstarieven zijn neergelegd in een beschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vergoedingen Zorgverzekering

Voor kinderen tot achttien jaar worden de kosten van de tandarts volledig vergoed door de zorgverzekering, met uitzondering van de kosten voor kronen, bruggen, beugels en implantaten. Voor volwassenen geldt dat niet alle behandelingen in onze praktijk onder de basisverzekering vallen. Voor een groot deel van de behandelingen geldt dat u een aanvullende (tandarts)verzekering nodig heeft. De meeste zorgverzekeraars bieden verschillende pakketten aan waarbij de vergoedingen verschillen. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar uw polis en voor welke behandelingen u verzekerd bent.

Wanneer u geen tandartsverzekering heeft, dient u uw factuur direct na de behandeling te betalen. De eerste afspraak duurt ongeveer twintig minuten en tijdens dit consult verrichten we een aantal werkzaamheden:

  • Periodieke controle (C11)
  • Kleine röntgenfoto (X10)
×

Hoe kunnen wij u helpen?

× Chat met de tandarts